LIHASKALVOHIERONTA

Lihaksia ja koko kehoa ympäröivät faskiat vaikuttavat liikkeiden hallintaan, koordinaatioon ja voimaan. Lihaskalvojen kautta aivoille välittyy tietoa siitä, tapahtuuko lihaksissa supistumista vai venymistä. Kalvojen ollessa liian kireällä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu.Lihaskalvohieronnalla saadaan vaikutettua kalvojen venyvyyteen ja joustavuuteen.

Kivunpoisto perustuu lihaskalvojen paineärsytykseen. Lihaskalvossa on kipuhermopäätteitä, jotka herkistyvät esim tuki- ja liikuntaelinten kiputiloista. Tämä aiheuttaa aristavaa tunnetta ja kipua, joka saadaan helpottumaan aiheuttamalla paineärsytystä lihaskalvoille, mikä heikentää kipuhermojen aktiivisuutta.

Lihaskalvohierontaa käytetään lihasten kiputiloihin, nivelsideongelmiin, jännerappeumiin, rasituskipuihin ja leposärkyihin.

Lihaskalvoa käsitellään erilaisin instrumentein lihaksen ollessa rentona, venytyksessä ja kuormituksessa. Käsittelyä tehdään paikoitellen kovakouraisestikin ja alueelle saattaa tulla mustelmia.


Fascia eli lihaskalvokäsittely

• laukaiee lihasjännityksiä
• lievittää kipua
• lisää rangan ja nivelten liikkuvuutta
• poistaa leposärkyä ja lihaskipua
• parantaa lihaksen suorituskykyä


Hoitodon esteet:

-paikallinen infektio,haava, palovamma,paleltuma-akuutti vamma

-luutumaton murtuma

-laskimolaajentuma, laskimotulehdus-raajan turvotus

-turvotus, mustelma-ihosyöpä

-lihaksen luutumismuutos

-limapussintulehdus

-niveltulehdus

-lihasreuma

-autoimmuunisairauden tulehdusreaktio

-verenvuoto sairaudet

-CRPS

/