Fasciakäsittely poistaa kipua ja parantaa lihaksen suorituskykyä!

Lihaskalvohieronta


Lihaksia ja koko kehoa ympäröivät faskiat eli lihaskalvot. Ne vaikuttavat liikkeiden hallintaan, koordinaatioon ja voimaan. Lihaskalvojen kautta aivoille välittyy tietoa siitä, tapahtuuko lihaksissa supistumista vai venymistä. Kalvojen ollessa liian kireällä lihasten toiminta heikkenee, lihas kipeytyy ja nivelen toiminta rajoittuu.Lihaskalvohieronnalla saadaan vaikutettua kalvojen venyvyyteen ja joustavuuteen.

 Fasciakäsittely poistaa kipua ja parantaa lihaksen suorituskykyä!

Kivunpoisto perustuu lihaskalvojen paineärsytykseen. Lihaskalvossa on kipuhermopäätteitä, jotka herkistyvät esim tuki- ja liikuntaelinten kiputiloista. Tämä aiheuttaa aristavaa tunnetta ja kipua, joka saadaan helpottumaan aiheuttamalla paineärsytystä lihaskalvoille, mikä heikentää kipuhermojen aktiivisuutta.

Lihaskalvohierontaa käytetään lihasten kiputiloihin, nivelsideongelmiin, jännerappeumiin, rasituskipuihin ja leposärkyihin.

Lihaskalvoa käsitellään erilaisin instrumentein lihaksen ollessa rentona, venytyksessä ja kuormituksessa. Käsittelyä tehdään paikoitellen kovakouraisestikin ja alueelle saattaa tulla mustelmia.

Hoito voidaan aloittaa 1-2vkon kuluttua, vamman laajuudesta ja lääkärin suosituksesta riippuen. Hoito suositellaan 3krt/vko yht 5-10 käsittelykertaa.

Hoitoon ei ole syytä tulla, jos...

-paikallinen infektio,haava, palovamma,paleltuma-akuutti vamma-luutumaton murtuma-laskimolaajentuma, laskimotulehdus-raajan turvotus-turvotus, mustelma-ihosyöpä-lihaksen luutumismuutos-limapussintulehdus-niveltulehdus-lihasreuma-autoimmuunisairauden tulehdusreaktio-verenvuoto sairaudet-CRPS


/