Kuivakuppaus

• lämmittää ja tasoittaa verenkiertoa
• laukaisee lihasjännitystä ja -kipua
• rentouttaa ja puhdistaa kehoa
• hajottaa selluliittia
• poistaa turvotusta, lisää imunestekiertoa
• voimistaa vastustuskykyä
• ennaltaehkäisee ja hoitaa

Kuivakuppaushieronta elvyttää verenkiertoa ja aineiden vaihtumista kaikkialla kehossa. Tehokas imu häivyttää nopeasti kudokseen kertyneen kuona-aineen ja pääset eroon rasituksen aiheuttamasta lihaskireydestä ja kivusta.
Hoitovaikutus perustuu kumikupin sisälle syntyvään alipaineeseen, jonka imu verevöittää lihaksen ja käynnistää kudoksen puhdistumisen. Samalla veren mukana liikkuvat ravintoaineet kulkeutuvat solutasolle asti. Aineenvaihdunnan elpyessä lihas rentoutuu ja kipu poistuu.


Kuivakuppaus nostaa myös elimistön vastustuskykyä. Ennen antibioottien aikakautta kuivakuppauksella hoidettiin muun muassa erilaisia hengityselinten tulehdustiloja, kuten keuhkoputkentulehdusta. Kuivakuppauksella parantuminen nopeutuu ja toipilasaika lyhenee.


Kuppien sisään syntyvä alipaineimu hajottaa tehokkaasti myös rasvakudosta, kuten sidekudokseen asettautunutta selluliittiakin. Jotta tulokset jäävät pysyviksi, säännöllinen, päivittäinen hoito on välttämätöntä. Käsittelyä on hyvä tukea emäspitoisella ravinnolla ja ravintolisillä.
Kuivakuppauksessa veri ei poistu kehosta, vaan käsittelyssä vartalolle asetetaan alipaineperiaattella toimivia kumisia imukuppeja. Alipaineen aikaansaama imu vilkastuttaa kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Alipaine nostaa hiussuonissa olevaa verta pintakudoksia kohden ja sekoittaa kehon eri nesteet, mm. veren ja kudosnesteen(lymfa) keskenään. Hiussuonten avautuessa käsittelyalueelle leviää selkeä lämpö ja puna.


Keholle imu on aktivoiva ja terveellinen shokki: elimistön on palautettava homeostaattinen tasapaino kuljettamalla nesteet nopeasti takaisin verisuoniin ja imutiehyeisiin. Anti-homeostaattinen tila aktivoittaa imuunipuolustuksen, ja elimistön puhdistumisprosessi käynnistyy. Näin veren toksiinit(myrkylliset aineosat) puhdistuvat, punaiset ja valkoiset verisolut lisääntyvät ja veren pH-arvo muuttuu vähemmän happamammaksi. Kudosten happamuustason laskiessa elinvoima palautuu soluihin ja ne "nuorenevat" kuonan ja happamuuden poistumisen myötä.